Heti

2022.09.20. Még mindig rendkívül változékony az idő, eső és napsütés váltakozik és fúj a szél. A lovak élénkek, sőt nyugtalanok voltak, Arippo már nagyon messziről nyerített amikor meglátott. Kihoztam legelni és nagy étvággyal evett, jól néz ki. Növesztette a szőrét, mert az éjszakák szokatlanul hidegek.

2022.09.19. Szerettem volna ma lovagolni, akár terepen is, de már reggel látszott, hogy esős idő van. Végül lemondtam a terepről és minden más lovagásról is, és csak legeltetni fogok. De a lovardához érkezve már esett az eső, kis se tudtam szállni, csak messziről néztem meg. Arippo nem állt be a beállóba, mint a többi ló. Később megértettem miért… ugyanis váltakozott az időjárás, 10 percig eső volt, utána meg napsütés és ez váltakozott – azaz nem volt miért beállnia. Nagyon okos…

2022.09.15. A héten csak pillantásokat vetettem Arippo-ra – kivétel ma, amikor hosszan (kb 40 percet) legeltettem az üres telken. Sem pálcát, sem légy ellenit nem hoztam – az utóbbit múltkor sem mükődött, pálca nélkül meg teljesen jól megértettük egymást. Most nem csíptek annyira, mint múltkor. Hamarosan vége lesz, mert jön egy hidegfront.