2023

– január 2. Az új év első alkalma nagy pályán lett kivitetelezve. Sajnos hiába sütött szépen a nap, de ázott volt a pálya, viszont a fedelesbe nem akartam menni, a napsütés jobb volt. Végül beszélgettem néhány bértartóval is, elment kicsit az idő és már csak keveset mozogtunk. Előbb földről, majd nyeregből foglalkoztam Arippo-val, az utóbbi kb 20 perc volt. Találtam egy j pályatervet, de nem tudtuk igazán kihasználni, mert alig volt hely, ahova felépíthettem. (kép, videó?)

– január 5. Körmölés volt (reggel 8-kor…), jól ment, mint mindig, de a kovácsunk bejelentette befejezi az ipart, nem jön többet – ez nagy kár, mert nagyon elégedettek voltunk vele és az ő mesterével is, aki kb tavaly ilyenkor adta fel az ipart. Új kovácsot kell találnunk, ez a következő hetek feladata. Arippo patái kitűnő állapotban vannak és a télhez képest testileg is jól néz ki, előtte utána legelt.

– január 11. Ma legelés volt tisztítás után. Az elmúlt két napban állandóan esett az eső, miden sáros, de ma szépen süt a nap és felmentünk a domboldalra. Találkoztunk egy fiatal bulldoggal, de Arippo inkább a rackáktól tart. A háta fogyott, de a bordáit nem lehet kitapintani, alapvetően jól néz ki. Egy órát legeltünk.

– január 13. Ma csak egy pillantást vettettem Arippo-ra. Volt egy kis fennakadás a takarmányozásban, mert nem jött szállítmány az eső miatt, de ma már a lovak a friss szénából falatoztak.